Lantlyckans Kennel

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETERIEVER

 

 

Nyheter

4/7 - 2014

Lite uppdateringar!

Mezzi "Lantlyckans Pyssling" har startat västras wtcup och slutade på en 20:e plats med hela 70/100 p på sista starten. Stort Grattis! Happy "Lantlyckans Skogsrå" och Malin har varit i Gränna på utställning och kammade hem BIM! Bra jobbar för en relativt nyförlöst mamma. Vi har haft besök av Eva och Fredrik med Zorro "Lantlyckans Kyrkogrim", alltid lika mysigt att ses! På söndagen deltog vi i utställning på Ryda. Zorro blev fick excellent och blev 3:e bästa hane i ökl, grattis! Viggo blev bästa veteran! Grattis även till Josefin och Barcasonen Glasgow för 2:a bästa hane i ökl. Zorros galleri uppdaterat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20/5 - 2014

Kull 2 egen sida

Nu har kull två fått en egen sida, se våra kullar, har även uppdaterat under våra hundar!

 

18/5 - 2014

Leverans

Nu har Happy och Tröbbels valpar fyllt åtta veckor och flyttat till sina nya hem. Alltid lite vemodigt att säga hejdå men att få se glädjen hos husse och matte som hämtar sin nya familjemedlem väger självklart över. Vi önskar Chilli, Koda, Loke och Gucci samt deras familjer stort lycka till och ser fram emot många roliga år tillsammans! Flamma stannar kvar här hemma hos oss. Vill passa på att tacka Ninni och Helena för att ni är så fina människor och för ett gott sammarbete. Till sist jättetack till Malin med familj för all hjälp med våra hundar, valparna och ert tillmötesgående inställning med Happy innan och under denna valpkull!

 

Nya åttaveckorsbilder och leverans hittas här! Kommer inom kort uppdatera med egen sida för kull 2..

 

12/5 - 2014

Valparna 7 veckor

I veckan som gick blev valparna 7 veckor, det är nu full fart i och utanför valphagen. Alla fem har utvecklats till trevliga och mycket sociala individer. Det står nu klart vilken valp som flyttar till vem. På torsdag fyller de åtta veckor och är redo att flytta hemifrån, lite vemodigt men samtidigt bland det roligaste som uppfödare, att just få se glädjen hos både husse/matte och valp när de tar första steget ut i livet. Nya utvecklingsbilder hittas här! Fler bilder från valparnas sista vecka kommer inom kort. I helgen har valparna även fått träffa gammelmormor Strimma, vi passade då på att fota ett släktporträtt med hela fyra generationer, kul!

 

Honey Creek´s Fiorentina "Strimma" 10 år, Honey Creek´s Barcelona "Barca" snart 8 år,

Lantlyckans Skogsrå "Happy" 3 år, Lantlyckans Eldsjäl "Flamma" 7 veckor

7/5 - 2014

Kull 1

4/5 - 2014

Valptest!

I dag har vi gjort valptest på de små, alltid lika roligt och spännande att få sina tankar bekräftade eller motvisade. Jag tycker att valparna överlag reagerade som förväntat och att tidigare bild av individerna var den samma efter testet. Nu återstår de sista funderingarna på till vilket hem respektive valp ska flytta. Nya utvecklingsbilder hittas här! I dag har valparna även fått träffa pappa Tröbbel och hans flock. STORT TACK till Helena och Steffen för alla hjälp med testet, vi ser fram emot att träffas snart igen. Även tack till Malin för de goda pajerna!

 

 

2/5 - 2014

Valparna 6 veckor

I torsdags fyllde valparna sex veckor, på söndag kommer Helena, Steffen och Annelie (Agildes kennel) ner och gör valptest. Det ska bli så roligt att träffas och framförallt se hur de uppfattar de olika individerna! Vi börjar helt klart kunna se personligheter hos varje valp nu och det ska bli intressant att se hur detta överensstämmer med deras uppfattningar. Valparna har under veckan fått känna på lite mer fågel, vilket samtliga uppskattar. I går tog vi en tur med bilen hem till Malin med familj, vi hade förväntat oss en ljudlig resa men alla fem sov både dit och hem. Måste säga att det är mycket hanterbart med endast fem valpar, det finns gott om tid för varje individ att bli pysslad med och miljötränad. Nya utvecklingsbilder kommer under helgen, bilder från veckan hittas här!

 

1/5 - 2014

Gratti till Carolina & Mezzi!

Stort grattis till Carolina och Mezzi, Lantlyckans Pyssling, för BIR på säkk inoficiella vårutställning!

 

17/4 - 2014

Valparna 4 veckor och fågelpremiär

I dag fyller valparna 4 veckor och halva tiden har gått innan det är dags för leverans. Nu vill vi stoppa tiden, valpbubblan är fantastisk. Nu börjar den roliga biten med att träffa valpköpare, vilket påskhelgen kommer att vigas åt. I dag har de fått bekana sig med fågel, samtliga valpar tyckte det var spännande. Fyraveckorsbilder hittas här, blandade bilder från veckan samt fågelpremiär hittas här!

 

Mor (Happy) & dotter (tik 2) i samma ålder...

13/4 - 2014

Matpremiär

Under helgen har vi börjat introducera fast föda för valparna. De föll dem i smaken, speciellt de båda tikarna som är riktigt ettriga när de kommer till mat. Jag har även lagt in lite mer blandade valpbilder i deras album, hittas här!

 

13/4 - 2014

Valparna drygt 3 veckor

Valparna har hunnit bli dryga tre veckor. Nu börjar tänderna komma fram men än så länge snuttar de mest på händerna. Det händer verkligen saker för varje dag nu och de blir mer och mer sociala. Nya utvecklingsbilder finns i deras album som hittas här!

 

10/4 - 2014

Välkommen till Lantlyckans nya hemsida

Äntligen har jag gjort slag i saken och skapat en riktig hemsida till hundarna. I fortsättningen kommer det vara här vi publiserar nyheter och bilder. Bloggen blir vilande på obestämn framtid.

 

OBS! NY MAILADRESS Sofia@lantlyckans.se

(Jag kommer dock att hålla koll på min gamla adress ett tag till)

© Sofia Christiansson, Lantlyckans Kennel 2014